Bozener crostoi

0 (0 ocen)

Przepis znaleziony na blogu Domowe Wypieki. Bozener crostoi to nic innego jak małe, chrupiące kwadraciki smażone na głębokim oleju. Doskonała przekąska do kawy. Polecam!

Składniki:

  • Ciasto:
    400 g. mąki pszennej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    30 g. masła
    50 g. cukru
    szczypta soli
    125 ml. mleka
    2 jajka
    20 ml. wódki (opcjonalnie)

    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Bozener crostoi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść w ciasto. Rozwałkować je na grubość około 3 mm. Pokroić ostrym nożem na kwadraciki 3x3 cm.
  • 2. Olej rozgrzać do 175st. C. Kwadraciki smażyć partiami w gorącym oleju z obu stron do zarumienienia. Odsączyć na ręczniku papierowym. Lekko ciepłe posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tłusty czwartek Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować