bób po bretońsku

0 (0 ocen)

  • 40 min

mała kombinacja resztek z lodówki

  • 40 min

Składniki:

  • 2 szkl bobu
    30 dag pieczarek
    1 duży por
    2 średnie cebule
    1 1/2 szkl bulionu
    1/2 szkl śmietany 18
    1 łyżka mąki
    majeranek
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Bób po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób ugotować w osolonym wrzątku do konsystencji jaka nam odpowiada. Wystudzić, obrać ze skórek.
    Cebulę, pieczarki i pora obrać, drobno posiekać, (może być w piórka). Na rozgrzanym oleju zeszklić pora, z cebulą. Następnie dodać pieczarki, gdy już będą miękkie wlać bulion i gotować na małym ogniu ok 10 min. Śmietanę wymieszać z mąką. Dodać do bulionu. Zagotować. Doprawić solą , pieprzem i majerankiem do smaku. Wymieszać z bobem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Cebula Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować