Błyskawiczny torcik Kokosowe-bananowy. Bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jest bardzo prosty w przygotowaniu, a zachwyca każdego gościa

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód:
    125 g masła
    100 g biszkoptów
    100 g wiórków kokosowych

    Masa:
    400 ml mleka
    200 g śmietanki
    4 żółtka
    100 g cukru
    50 g skrobi
    1 szczypta soli
    2 łyżeczki aromatu waniliowego
    oraz:
    2 banany
    200 ml śmietanki
    wiórki kokosowe
    3 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Błyskawiczny torcik kokosowe-bananowy. bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty mielimy w blenderzę. Masło topimy i dodajemy do ciastek. Dokładnie łączymy. Masą wyklejamy tortownicę o średnicy 22 cm. Chłodzimy.
    Na wierzchu układamy połowę bananów pokrojonych w plastry.
  • Torcik 2. W garnku łączymy skrobię z małą ilością mleka. Mieszamy i gotując na wolnym ogniu dodajemy żółtka. Wlewamy resztę mleka, śmietankę, cukier, aromat i odrobinę soli. Zostawiamy na ogniu do zgęstnienia. Studzimy lekko i przekładamy na spód. Układamy resztę bananów.
  • 3. Kremówkę ubijamy, w połowie ubijania dodajemy rozpusczoną już żelatynę. Śmietanę wykładamy na banany. Posypujemy kokosem i ewentualnie czekoladą. Chłodzimy.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować