Błyskawiczny torcik kokosowe-bananowy. bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty mielimy w blenderzę. Masło topimy i dodajemy do ciastek. Dokładnie łączymy. Masą wyklejamy tortownicę o średnicy 22 cm. Chłodzimy.
Na wierzchu układamy połowę bananów pokrojonych w plastry.
2.W garnku łączymy skrobię z małą ilością mleka. Mieszamy i gotując na wolnym ogniu dodajemy żółtka. Wlewamy resztę mleka, śmietankę, cukier, aromat i odrobinę soli. Zostawiamy na ogniu do zgęstnienia. Studzimy lekko i przekładamy na spód. Układamy resztę bananów.
3.Kremówkę ubijamy, w połowie ubijania dodajemy rozpusczoną już żelatynę. Śmietanę wykładamy na banany. Posypujemy kokosem i ewentualnie czekoladą. Chłodzimy.
Smacznego
Komentarze