Roladki kokosowe bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Roladki kokosowo-budyniowe bez pieczenia. Bardzo smaczne i dość szybkie w wykonaniu.
Połączenie kokosa, budyniu i gorzkiej czekolady.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • masa budyniowa
    1 l mleka
    3/4 szklanki cukru
    laska wanilii
    130 g mąki pszennej
    1 budyń śmietankowy bez cukru
    120 g masła
    dodatkowo
    100 g wiórek kokosowych
    2 łyżki masła

    Polewa
    100 g gorzkiej czekolady
    1 szklanka śmietany 30%
    1 łyżeczka kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Desery

Roladki kokosowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. masa budyniowa
    Z jednego litra mleka odlać 1,5 szklanki i wymieszać z cukrem, mąką, budyniem oraz ziarenkami z laski wanilii.
    Wlać do reszty mleka i zagotować stale mieszając gęsty budyń.
    Zdjąć z palnika budyń i dodać masło, mieszać aż się roztopi.
    Dużą blachę (wykorzystałam taką z wyposażenia piekarnika) wysmarować solidnie masłem i posypać wiórkami kokosowymi. (dość obficie)
    Na wiórki wylać masę budyniową i wyrównać nożem.

    Polewa
    Śmietanę podgrzać, ale nie gotować, a następnie zdjąć z palnika, dodać kakao i pokruszoną czekoladę.
    Wymieszać aż powstanie gładka polewa.Wlać na masę budyniową i wyrównać nożem.
    Odstawić w chłodne miejsce na około 30 minut.
    Nożem do pizzy podzielić ciasto na połowę, a następnie pokroić prostokąty o szerokości 6 cm
    Każdy brzeg prostokąta lekko podważyć od spodu szpatułką i zwinąć w roladkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Czekolada Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować