Blondie z malinami i jeżynami

1.67 (3 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Blondie, czyli białe brownie. Ciasto z dużą ilością białej czekolady. Czekoladową słodycz równoważą kwaskowe owoce.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Czekolada biała - 200g
    Masło - 10g
    Cukier - 30g
    Jajka - 3szt
    Mąka pszenna - 150g
    Aromat waniliowy - kilka kropel
    Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka (opcjonalnie, jeśli chcecie bardziej tradycyjne blondie, pomińcie)
    Maliny i jeżyny - 250g
    Cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

1.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasto czekoladowe Brownie

Blondie z malinami i jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto robiłam na tortownicy 28cm.

    Czekolady łamiemy. Podgrzewamy z masłem w kąpieli wodnej do zupełnego rozpuszczenia.

    Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy aromat, mąkę i opcjonalnie proszek. Bez proszku uzyskamy ciasto bardziej zbite - jak typowe brownie. Dolewamy powoli czekolady rozpuszczone z masłem. Na końcu dodajemy owoce i delikatnie mieszamy łyżką.

    Ciasto wylewamy do tortownicy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Maliny Jeżyny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować