Blondie - białe brownie

4.51 (166 ocen)

  • 60 min

Przy okazji testowania przepisów na brownie ciemne, testowałam przepisy na brownie białe i tu także znalazłam swój ideał :)

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g białej czekolady
    200 g masła
    6 jajek
    1/2 szklanki cukru pudru
    1 szklanka mąki pszennej
    100 g wiórek kokosowych
    kilka kropel aromatu waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.51 (166 ocen)

Zobacz również:

Brownie Desery

Blondie - białe brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą czekoladę z masłem roztopić na parze i odstawić do wystudzenia. Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę pszenną z proszkiem, wiórki kokosowe oraz aromat waniliowy i zmiksować. Na koniec dodać czekoladę z masłem i wymieszać. Masę przelać do formy 20x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20-25 min w 180 stopniach. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować