Bitki cielęce ze szparagami

  • wyświetlono: 672 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo delikatne , kruche mięso cielęce duszone z białymi szparagami. Sos powstały podczas duszenia niesamowicie smakuje szparagami które oddały go mnóstwo.

martyna

Składniki

0,5 kg cielęciny
0,5 kg białych szparagów
sól , pieprz
mąka pszenna
smalec do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Bitki cielęce ze szparagami

  • 1. Cielęcinę oczyścić z błonek , pokroić w 1-cm plastry , rozbić cienko.
    Każdy plaster mięsa oprószy solą i pieprzem oraz obtoczyć w mące pszennej.
  • 2. Na patelni rozgrzać smalec , smażyć plastry mięsa na rumiano z obu stron.
    Bitki zalać wodą 2 cm ponad mięso.
  • 3. Ze szparagów odłamać lub odciąć zdrewniałe końce , obrać cieniutko nie naruszając główki.
    Szparagi pokroić na mniejsze kawałki , dodać do mięsa.
  • 4. Dusić 30 min ,powstały sos doprawić wg. smaku solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakibitkiSzparagicielęcinabiałe szparagisos szparagowyBitki cielęce ze szparagamiduszona cielęcina z białymi szparagamismażona cielęcinaduszone szparagiduszna cielęcina

Komentarze

Podobne przepisy

zrazy wołowe ze szparagami

Dodane przez: agarybak76

Zrazy wołowe ze szparagami

Sezon na szparagi trwa :) Zapraszam...

roladki ze szparagami

Dodane przez: majka190382

ROLADKI ZE SZPARAGAMI

Szparagi uwielbiam, więc przemycam...

Kurczak w sosie ze szparagami

Dodane przez: Cukiereczek

Kurczak w sosie ze szparagami

Danie jest bardzo sycące, smakuje...

Frittata ze szparagami

Dodane przez: beetle

Frittata ze szparagami

Bardzo proste i szybkie danie z...

Roladki drobiowe ze szparagami

Dodane przez: bogusia82

Roladki drobiowe ze szparagami

Takie smaczne i soczyste roladki...

Risotto ze szparagami

Dodane przez: Konto nieaktywne

Risotto ze szparagami

Pyszny kremowy ryż i chrupiące...