BISZKOPTY PRZEKŁADANE DŻEMEM TRUSKAWKOWYM I DELIKATNYM KREMEM MASCARPONE

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kolorowa i słodka propozycja nie tylko dla dzieci! :)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    biszkopt (u mnie o średnicy 22 cm.)
    dżem truskawkowy.

    Składniki kremu:
    100 g śmietany 30%,
    100 g serka mascarpone,
    cukier puder.

    Nasączenie:
    1/2 szklanki mocnej herbaty o smaku truskawkowym.

    Dodatkowo:
    kolorowe posypki do dekoracji.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Biszkopty przekładane dżemem truskawkowym i delikatnym kremem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowuję krem: śmietanę ubijam z cukrem pudrem (ilość zależna od tego, jak słodkie lubicie). Nie przerywając pracy miksera (najmniejsze obroty) stopniowo dodaję serek mascarpone.
    Biszkopt przecinam na 3 lub 4 części (w zależności od wysokości), następnie foremkami do ciastek wycinam różne kształty.
    Biszkopty lekko nasączam przygotowaną herbatą.
    Biorę po dwa biszkopty tego samego kształtu i przekładam nadzieniami w następującej kolejności: biszkopt, dżem truskawkowy, biszkopt, krem mascarpone.
    Wierzch ciasteczek dekoruję kolorowymi posypkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować