Biszkoptowe jajeczka w czekoladzie z lukrem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Kolorowe pisanki , idealne do koszyczka i na świąteczny stół.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 300 g biszkoptów
    100 m l likieru jajecznego
    50 g cukru pudru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    100 g masła
    100 g bakali( orzechy , rodzynki , migdały , morele )
    200 g białej polewy czekoladowej(Delecta)
    50 g czekolady deserowej
    3 rodzaje lukru (Dr. Oetker):
    zielony , żółty , różowy
    cukiereczki zielone
    kurczaki z cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkoptowe jajeczka w czekoladzie z lukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty pokruszyć i połączyć z likierem jajecznym.
    Następnie dodać masło zmiksowane z cukrami, wsypać bakalie i starannie połączyć składniki. Z przygotowanej masy formować kule w kształcie jajka.
  • 2. Białą polewę przygotować według przepisu na opakowaniu i zanurzać w niej jajka , odstawić do stężenia.
    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , lukry przygotować według opisu na opakowaniu.
    Przekładać do rękawa cukierniczego i wyciskać na jajeczkach różne wzory, według swojego uznania.
    Udekorować dowolnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
jajeczka biszkoptowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

jajeczka biszkoptowe

PrzepisyBozeny idealne na Wielkanoc

To może cię zainteresować