Biskwity z kremem mascarpone i jagodami

0 (0 ocen)

Biskwity- czyli okrągłe, biszkoptowe omleciki. Ja podałam je z kremem mascarpone oraz świeżymi jagodami. Nie potrzeba wiele do szczęścia... ;) Polecam!

Składniki:

  • Biskwity:
    2 jajka w temperaturze pokojowej
    7,5 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki cukru
    1 łyżka cukru waniliowego

    Dodatkowo:
    200 g serka mascarpone
    100 g śmietanki kremówki 36%
    3 łyżki cukru pudru
    1/2 szkl. jagód
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Pieczeń Omlet

Biskwity z kremem mascarpone i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-07o86pw 1. Biskwity: Jajka utrzeć z cukrami do puszystości, następnie wsypać przesianą mąkę i delikatnie wmieszać do jajek. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać po jednej łyżce masy i rozsmarować tak, by powstał owalny placuszek. Piec w 160 st.C około 6-8 minut do zezłocenia. Następnie wyjąć z piekarnika i przełożyć na wilgotną ściereczkę. Pozostawić do wystygnięcia.
  • 2. Krem: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder oraz mascarpone i dobrze zmiksować. Na połowie ostudzonego placuszka ozdobną końcówką wycisnąć krem. Posypać jagodami i delikatnie zgiąć. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! (inspiracja/ źródło: Śladami Słodkiej Babeczki)

Porady

Przepis na 6 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować