- śledzie: 400 gramów
- mleko: 500 mililitrów
- cebula czerwona: 1 sztuka
- Jajko: 2 sztuki
- ogórki kiszone: 2 sztuki
- buraki konserwowe: 2 sztuki
- jabłko: 2 sztuki
- majonez: 150 mililitrów
- cukier, sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
- sok z 1 cytryny: 1 sztuka
Sposób przygotowania przepisu:
Sałatka śledziowa
1.
Śledzie wymoczyć w mleku przez 2 godziny, odcisnąć, usunąć skórę, kręgosłup i ości, pokroić na kawałki długości około 3-4 cm. Jaja ugotować na twardo.
2.
Wszystkie składniki: cebulę, jajka, ogórki, buraki i jabłka pokroić w drobną kostkę. Majonez doprawić do smaku: solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
3.
Wszystkie składniki układać warstwowo w szklanym naczyniu, co kilka warst przekładając sosem majonezowym. Sałatkę można ozdobić pomidorkami koktajlowymi i liśćmi pora.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze