Bigos z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

do zrobienia na szybko

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    2 kiełbasy śląskie
    1 cebula
    1 marchewka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    1 koncentrat pomidorowy
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z liści kapusty wykroić twarde części. Następnie liście pokroić w paski. Przełożyć je do garnka, zalać wodą, posolić i gotować, aż liście będą miękkie. Odcedzić tak, żeby na dnie zostało trochę wody. Kiełbasy pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Na patelni rozgrzać olej. Przesmażyć na nim marchewkę. Dodać ją do kapusty. Ponownie na patelni rozgrzać olej i tym razem smażyć na nim kiełbasę z cebulą. Usmażone dodać do kiełbasy razem z koncentratem pomidorowym. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować