Bigos z kabaczków

4.5 (199 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Bigos z kabaczków, regionalne_dania

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pomidory: 5 sztuk
    - kabaczek: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - kiszony ogórek: 1 sztuka
    - kukurydza: 1 puszka
    - przecier pomidorowy: 2 łyżeczki
    - keczup: 3 łyżki
    - sól, pieprz, papryka: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z kabaczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić i zeszklić na patelni, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę, ogórek i kabaczek pokroić w kostkę. Wszystko dusić w wysokim garnku na margarynie, dodać przyprawy, przecier (jako zagęstnik) i ketchup (ilość zależy od gustu). Dusić ok. godziny mieszając co 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować