Biedronki dla małych milusińskich

4.48 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Propozycja podania warzyw dla małych niejadków.

  • 15 min

Składniki:

  • kilka pomidorków koktajlowych

    1 duży pomidor

    Czarne oliwki

    Rukola lub inna sałata

    Jajko ugotowane na twardo

    Majonez

    oliwa z oliwek

    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (191 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Biedronki dla małych milusińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy warzywa.
  • 2. Przekrawamy pomidorki na połówki i nacinamy skrzydełka jak na ilustracji
  • 3. Siekamy drobno oliwki - które posłużą nam jako plamki biedronek, połówki oliwek będą służyć jako buzie, biedronki kładziemy na rukoli, która ma udawać trawę
  • 4. Gotujemy jajka na twardo i obieramy ze skorupek.
  • 5. Dużemu pomidorowi ścinamy "kapelusz" i wydrążamy pestki i miąższ. na pomidorze robimy plamki z majonezu. jajko i pomidor mają udawać muchomorka.
  • 6. Wszystko doprawiamy dowolnym sosem na bazie oliwy albo octu balsamicznego

Porady

Sałatka doskonale smakuje z sosem balsamicznym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Oliwki Pomidor Rukola Sałata

Notka redakcyjna

KHWS_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować