Łososiowe biedronki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Łososiowe przekąski na bazie chrupiących krakersów, wędzonego na zimno łososia, aromatycznych oliwek, łagodnych pomidorków i wyrazistego kremu balsamicznego doskonale sprawdzą się na przyjęciowym stole.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 250g serka śmietankowego, kanapkowego
    150g wędzonego łososia
    3 łyżeczki śmietany 18%
    1 ząbek czosnku
    18 krakersów
    18 czarnych oliwek
    9 pomidorków koktajlowych
    kilka kropel kremu balsamicznego
    listki natki z pietruszki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Łososiowe biedronki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek rozgnieść widelcem, dodać śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Pomidorki podzielić na połówki, które następnie naciąć do połowy tak aby nadać kształt skrzydełek biedronki.
  • 3. Głowę biedronki zrobić z oliwki, a w środek włożyć łodygi natki, które będą czułkami.
  • 4. Każdy krakers posmarować serkiem, położyć 1/3 plastra łososia, ułożyć połówki pomidora i oliwki.
  • 5. Kropki na pomidorkach wykonać za pomocą kremu balsamicznego i całość udekorować listkami natki z pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Oliwki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować