Biały pasztet z cukinii

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Warzywna zapiekanka z cukinii z dodatkiem sezamu i płatków owsianych doda nam energii na wiele godzin :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki;
    3 szklanki startej cukinii
    marchew
    cebula
    szklanka bułki tartej
    1/2 szklanki oleju rzepakowego
    1/2 szklanki płatków owsianych
    3 łyżki sezamu
    15 dag sera gouda
    pomidorki koktajlowe
    kilka listków posiekanej mięty
    płaska łyżeczka soli
    szczypta pieprzu
    łyżeczka słodkiej papryki
    szczypta kurkumy
    łyżka przyprawy suszone pomidory z czosnkiem
    2 jajka
    masło i bułka do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Pasztet

Biały pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i cebulę ścieram na tarce o dużych oczkach. Po kilku minutach odciskam z nadmiaru soku. Marchew ścieram na drobniejszych oczkach. Warzywa mieszam. Dodaję bułkę tartą, sezam i płatki owsiane oraz przyprawy i posiekaną miętę. Dolewam 125 ml oleju oraz dwa żółtka. Ser kroję w kostkę i dodaję do masy. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do masy warzywnej i mieszam łyżką.

    Formę żaroodporną smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Przekładam masę, układam pomidorki i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę około 1 godziny w 200st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować