Białe Browni z malinami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne małe ciasteczko przybrane malinami

  • 15 min

Składniki:

  • 115 gram masła miękkiego
    2 jaja w temp. pokojowej
    70 gram białej czekolady
    100 gram cukru
    60 gram mąki
    garść suszonych porzeczek
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    mrożone maliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Białe browni z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Stopić białą czekoladę w kąpieli wodnej. Wystudzić, przelać do naczynia i wymieszać z masłem na średnich obrotach. W innym naczyniu zmiksować jaja z cukrem. Wlewać cienką stróżką do masy maślano - czekoladowej, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wsypać garść suszonych porzeczek (opcjonalnie lub można dodać kilka pokrojonych drobno żurawin, to sprawi, ze ciasteczka mają fajny kwaskowaty smak). Ciasto nakładać do silikonowej formy na muffiny do połowy wysokości. Piec w 170 stopniach ok 15 minut. Jeśli pieczenie będzie w metalowe należy wysmarować formę i oprószyć kosza manną.

Porady

W oryginalnym przepisie jest 115 gram masła ja dałam 100 a i tak ciasteczka są trochę tłuste. Dlatego proponuję dodać 1 łyżkę mąki więcej. Ciasteczka są bardzo słodkie dlatego ja dodałam suszonych porzeczek do nabycia w sklepie ze zdrową żywnością. I jest to bardzo dobry dodatek przynajmniej dla mnie. Ciasteczka są pyszne a dodatek malin, truskawek czy wiśni w sezonie jest obowiązkowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować