Biała kiełbasa z warzywami

4.5 (181 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

danie niezwykle proste i wymagające niewiele pracy podczas przygotowania

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 4 białe kiełbasy
    450 gram warzyw na patelnię
    olej rzepakowy do smażenia
    2 łyżeczki suszonej bazylii
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasy ponacinać. Na patelni rozgrzać olej. Przesmażyć na nim kiełbasy z obu stron na rumiano. Zdjąć je z patelni. Na tym samym tłuszczu usmażyć warzywa przyprawiając je bazylią, tymiankiem i solą do smaku. Wymieszać. Gdy warzywa zaczną robić się miękkie dodać do nich kiełbasę i przesmażyć jeszcze wszystko razem 3 minuty. Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Kiełbasa Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować