Biała kiełbasa z warzywami

0 (0 ocen)

Biała kiełbaska nie musi być spożywana tylko w okresie Wielkanocnym. Jest idealna przez calutki rok.

Składniki:


  • 4-5 kiełbasek białych
    pół słoiczka marynowanej papryki
    50 dag pieczarek
    1 por
    sól
    pieprz
    kucharek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowane białe kiełbaski należy nakłuć w kilku miejscach widelcem. Następnie układamy je w żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym wcześniej margaryną. Całość zalać ok. pół szklanki wody. Włożyć do piekarnika i piec ok. 40 minut w 180 st.

    W między czasie por należy drobno poszatkować i zeszklić na patelni na oleju. Dodać pokrojone drobno pieczarki. Całość przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem. Podsmażać na patelni ok. 5 minut.
  • 2. Kiełbaski wyciągnąć z piekarnika, obrócić w naczyniu dołem do góry. Następnie wykładamy na nie przygotowane warzywa. Posypać marynowaną papryką, wcześniej pokrojoną w paski.
  • 3.
    Ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut. Po wyjęciu ładnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować