Bezy z kremem kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bezy:
Białka i cukier umieść w szklanej lub metalowej misce.Podgrzewaj je nad kąpielą wodną mieszając widelcem lub ruzgą,aż cukier się całkowicie rozpuści.Zdejmij z garnka z wodą i ubijaj mikserem do otrzymania lśniącej,sztywnej piany.
Gotową pianę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij na blachę wyłożoną papierem 12 krążków.Z pozostałej piany wyciśnij małe beziki do dekoracji.
Bezy susz w temp.70-80*C przez ok.2 godziny.
2.Krem:
Wszystkie składniki umieść w wysokiej misce i ubij na sztywną masę.
Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego.
3.Przełożenie:
Połowę kremu wyciśnij na 6 krążków bezowych z małym wgłębieniem pośrodku.Na środku połóż łyżeczkę dżemu,przykryj drugim krążkiem.Resztę kremu wyciśnij dekoracyjnie na górną beze,udekoruj małymi bezikami.
Komentarze