BEZA KAWOWA z KREMEM i MALINAMI

4.5 (185 ocen)

  • 1 godz. 20 min

BEZA KAWOWA z KREMEM i MALINAMI

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 białka
    200 g cukru
    2 łyżeczki soku z cytryny
    2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    serek mascarpone+cukier puder według uznania
    maliny
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza Kawy

Beza kawowa z kremem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno z cukrem pod koniec dodając sok z cytryny. Do ubitych białek przecieramy przez sitko kawę rozpuszczalną. Delikatnie mieszamy aby kawa rozpuściła się w białkach. Masę przekładamy na blaszkę i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 5 minut, następnie obniżamy temperaturę do 150 stopni i suszymy bezę jeszcze około 30 minut, po tym czasie ponownie obniżamy temperaturę do 120 stopni na 40 minut.

    Uwaga:przy suszeniu bezy trzeba uwzględnić to, że każdy piekarnik piecze inaczej, jeśli przy 150 stopniach beza będzie za bardzo się spiekała trzeba obniżyć temperaturę szybciej

    Studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
    Podczas studzenia beza zapadnie się lekko do środka.

    Serek mascarpone ubijamy z cukrem pudrem (ilość według uznania)
    Nakładamy na środek wystudzonej bezy, całość posypujemy malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Kawa Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować