Bezy

  • wyświetlono: 345 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 1

Moje pierwsze w życiu beziki i z pewnością nie ostatnie. Nigdy nie przypuszczałam, że wyjdą za pierwszym razem. Przepis zaczerpnięty z internetu.

ankad21
  • 5 porcje
  • 150min
  • Łatwy

Składniki

2 białka
12,5 dag cukru
5 dag cukru pudru

Sposób przygotowania przepisu:

Bezy

  • 1. Białka i cukier kryształ wymieszać rózgą. Podgrzewać delikatnie w kąpieli wodnej, tak żeby cukier się rozpuścił.
  • 2. Białko przelać do miksera, ubijać na najwyższych obrotach ok 7 min. na gęstą masę.
  • 3. Dodać cukier puder, ubijać ok 2 min na najniższych obrotach.
  • 4. Bezę przełożyć do rękawa cukierniczego z ulubioną końcówką.
  • 5. Wyciskać beziki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 6. Suszyć w piekarniku z termoobiegiem w 80 stopniach przez 120 min.
  • 7. Gotowe bezy przełożyć do słoika i szczelnie zamknąć.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

beziki

Komentarze

Podobne przepisy

kakaowe ciasteczka z beza i orzeszkiem

Dodane przez: klementynka

kakaowe ciasteczka z bezą i orzeszkiem

Czasem zamiast ciasta lubię do...

popękane ciasteczka czekoladowe

Dodane przez: PolskaGotuje

Popękane ciasteczka czekoladowe

Są przepyszne, niczym bezy :) i...

Słodkie ciastka pani M

Dodane przez: dobreubijaczki

Słodkie Ciastka Pani M

Pomysł na ciastka wziął się od...

Węgierskie ciastka weselne

Dodane przez: Dolcevitainmykitchen

Węgierskie ciastka weselne

Węgierskie ciastka weselne to idealne...

ciasteczka pina colada

Dodane przez: klementynka

ciastka pina colada

Na rozchmurzenie tej brzydkiej...

beza

Dodane przez: Habibi Chi

Beza szwajcarska

Czyli beza krucha, mocno wysuszona,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE