Bażant po węgiersku

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Danie z kuchni węgierskiej

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 sprawione bażanty
    1 kg pomidorów
    2 kg zielonej papryki
    pół łyżeczki mielonego pieprzu
    1 łyżeczka czubata papryki w proszku
    100 g smalcu
    300 g cebuli
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bażant po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bażant po węgiersku 1. Bażanty włożyłem do garnka, zalałem wodą. Gotowałem do miękkości. Następnie oddzieliłem mięso od kości, pokroiłem na kawałki ( 40-50 g ).

    Równocześnie podrumieniłem na smalcu drobno pokrojoną cebulę, dodałem pokrojoną w krążki paprykę, pomidory, paprykę w proszku, sól, pieprz, trochę wody, dusiłem pod przykryciem. Gotowe warzywa wymieszałem z mięsem z bażanta, kilka minut razem dusiłem.
    Podałem na gorąco z wcześniej ugotowanym ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bażant

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować