Bananowe muffiny z orzechami pekan i syropem klonowym

5 (172 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bananowe muffiny z orzechami pekan i syropem klonowym

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 g orzechów pekan (opcjonalnie włoskich)
    2 duże dojrzałe banany
    210 g mąki
    30 g masła
    2 jajka
    1/2 szkl mleka
    4 łyżeczki syropu klonowego
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub 1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szczypta cynamonu
    1 szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki Syropy

Bananowe muffiny z orzechami pekan i syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie dojrzałe banany rozgniatamy widelcem.
    Masło roztapiamy i studzimy. Ostudzone masło łączymy z roztrzepanymi jajkami, mlekiem, ekstraktem lub cukrem waniliowym oraz syropem klonowym. Łączymy z rozgniecionymi bananami.
    Mąkę, proszek do pieczenia, cynamon,sól mieszamy razem, a następnie partiami dodajemy do mokrej mieszanki.
    Ciasto przelewamy do foremek na muffiny do 2/3 wysokości foremki, wierzch posypujemy posiekanymi orzechami pekan (opcjonalnie włoskimi) i pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Orzechy Syrop klonowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować