Baletki-biszkoptowe ciasteczka z makiem i marmoladą

4.49 (192 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób

Upieczenie takich ciastek w domu jest szybkie i bardzo proste a do tego wychodzi to dużo taniej niż w cukierni. To chyba najbardziej delikatne ciasteczka jakie piekłam. Są mięciutkie i rozpływają się w ustach. Moja córeczka je uwielbia.

  • 45 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • na ok 20 sztuk:
    3 jajka
    70 g cukru pudru
    75 g mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    2 łyżki maku
    marmolada lub konfitura
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Baletki-biszkoptowe ciasteczka z makiem i marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka z solą na pianę, stopniowo dodając cukier puder a następnie żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać łyżeczką małe porcje i posypać je makiem. Od razy wstawić do piekarnika i piec ok. 10 minut, aż się zarumienią. Przełożyć konfiturą po wystudzeniu i zlepiać po dwa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mak Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować