Baletki-biszkoptowe ciasteczka z makiem

0 (0 ocen)

Czy jest ktoś kto ich nie lubi, raczej nie. Są malutkie, mięciutkie, sklejone pyszną marmoladą i do tego posypane makiem.

Składniki:


  • 3 jajka
    70 g cukru
    80 g mąki pszennej
    sól szczypta
    mak
    marmolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Marmolady

Baletki-biszkoptowe ciasteczka z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z solą na pianę. Dodawać po łyżce cukru i cały czas miksować na wysokich obrotach aż cukier się rozpuści a piana będzie gładka i lśniąca. Dodać żółtka i chwilkę miksować by połączyły się z białkami. Wsypać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać szpatułką. Worek cukierniczy z okrągłą tylką napełnić masą i wyciskać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia nieduże krążki. Przed pieczeniem posypać je makiem. Piec w 180 stopniach około 10-12 minut aż lekko się zrumienią. Po upieczeniu ostudzić i przełożyć marmoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować