Bakaliowe kulki

4.98 (190 ocen)

Zdobywca nagrody

Kulki są sycące, pyszne i zdrowe. Podaje je dzieciom gdy mają ochotę na coś słodkiego. Słodko, a jednocześnie zdrowo- taki opis najbardziej do nich pasuje. To także idealny deser na Święta Bożego Narodzenia!

Składniki:

  • Składniki ( około 20 kulek):
    - 1 szklanka daktyli,
    - 0,5 szklanki rodzynek,
    - 0,5 szklanki fig,
    - 1/3 szklanki łuskanego słonecznika,
    - 1 szklanka orzechów włoskich,
    - Wiórki kokosowe, oraz zmielone orzechy do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.98 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Przekąski

Bakaliowe kulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • miksowanie 1.
    Bakalie mieszamy ze sobą i przekładamy do malaksera (robota kuchennego). Miksujemy całość do rozdrobnienia. Gdy bakaliowa masa da się już lepić, toczymy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe obtaczamy: część w kokosie, a część w orzechach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować