BATONIKI BAKALIOWE

4.49 (169 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Zdrowe i smaczne

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • - 2 szklanki płatków owsianych
    - mieszanka bakaliowa
    - pestki dyni
    - 0,5 szklanki miodu
    - 30g masłą
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Batoniki bakaliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W małym rondelku podgrzewamy miód i masło. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy, nie powinna być bardzo gorąca. Kiedy wszystkie składniki się połączą, zdejmujemy rondel z ognia .
    2. Do masy wsypujemy bakalie, pestki dyni i płatki owsiane. Dokładnie mieszamy.
    3. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy. Batoniki przykrywamy papierem i mocno dociskamy rękami. Masa powinna być dobrze ubita, inaczej batoniki będą się kruszyć przy krojeniu. Zdejmujemy papier i pieczemy w 150º C, przez ok 20-30 minut, aż wierzch masy lekko zbrązowieje.
    4. Po wystygnięciu kroimy na mniejsze batoniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Miód Orzechy Płatki owsiane

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować