Babka wielkanocna dwukolorowa

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

babka wielkanocna

  • 60 min

Składniki:

  • 250g margaryny
    1 szklanka cukru
    3 szklanki mąki + 3 łyżki
    1 szklanka Napoju Sojowego Bez Cukru
    5 jajek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
    3 łyżki kakao
    aromat cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka wielkanocna dwukolorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka i dokładnie ucieramy
  • 2. Stopniowo na zmianę dodajemy mąkę, Napój Sojowy Alpro oraz proszek do pieczenia i cukier wanilinowy.
  • 3. Białka ubijamy na puszystą pianę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy i dzielimy na dwie części.
  • 4. Do jednej z części dodajemy kakao a do drugiej 3 łyżki mąki. Ciasto układamy w wysmarowanej tłuszczem formie warstwami raz ciemną, raz jasną. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować