Babka trio

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kolorowa, wilgotna babka.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jaj,
    4 budynie śmietankowe bez cukru,
    1 kostka margaryny,
    12 łyżek oleju,
    2 szklanki mąki pszennej,
    1,5 szklanki cukru,
    2 łyzeczki proszku do pieczenia,
    aromat smietankowy
    2 łyzeczki kakao,
    szczypta zielonego barwnika

    Czekolada mleczna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Babka trio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margaryne rozpuszczamy i studzimy. Oddzielamy bialka od zoltek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, zoltka,mąkę, budynie,proszek do pieczenia i olej.Delikatnie miksujemy.Na koniec wlewamy cienka stróżką ostudzoną margarynę.Wlewamy kilka kropel aromatu.
    Z powstałego ciasta odbieramy do dwóch osobnych misek po 5 łyzek ciasta.Do jednej dodajemy kakao i mieszamy, do drugiej barwnik-mieszamy. Masy wykładamy do formy na przemian, w dowolnej kolejności.Pieczemy w temp 180 stopni ok 1 godzinę. Po ostudzeniu babkę polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Dekorujemy jajami z cukru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.02 (619 ocen)

Opublikowany w Magazynie
babka piaskowa

To może cię zainteresować