Babka trio

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kolorowa, wilgotna babka nie tylko na Wielkanoc.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jaj,
    4 budynie śmietankowe bez cukru,
    1 kostka margaryny,
    12 łyżek oleju,
    1,5 szklanki mąki pszennej,
    1szklanka cukru,
    2 łyzeczki proszku do pieczenia,
    aromat smietankowy
    2 łyzki kakao,
    szczypta barwnika zielonego.

    Czekolada mleczna do polania baby
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Babka trio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margaryne rozpuszczamy i studzimy. Oddzielamy bialka od zoltek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, zoltka,mąkę, budynie,proszek do pieczenia i olej.Delikatnie miksujemy.Na koniec wlewamy cienka stróżką ostudzoną margarynę.Wlewamy kilka kropel aromatu.
    Ciasto dzielimy na 3 części, do jednej dodajemy kakao, do drugiej barwnik.
    Ciasto wykładamy naprzemiennie do formy. Pieczemy godzinę w 160 stopniach. Po ostudzeniu polewamy ją roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Dekorujemy np. jajami cukrowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

babka trio

To może cię zainteresować