Babka jogurtowa z bananami

4.39 (167 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jest bardzo prosta i przepyszna

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 duże banany
    2 duże jajka
    300 ml jogurtu naturalnego ( w temperaturze pokojowej)
    1/3 szklanki brązowego cukru
    300 gramów mąki pszennej
    1/2 szklanki oleju rzepakowego
    1 łyżka proszku do pieczenia
    Ekstrakt waniliowy

    Polewa:
    50 gramów gorzkiej czekolady
    2 łyżki śmietanki kremówki
    Dodatkowo:
    1 banan
    Masło i bułka tarta do formy
Wystaw ocenę:

4.39 (167 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Babka jogurtowa z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieram z cukrem i wanilią na jasny krem. Dolewam olej i jogurt naturalny, łącze na jednolitą masę. Przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaję do reszty składników i dokładnie mieszam.
    Kroję banany w plastry i dodaję do ciasta, bardzo delikatnie łączę je z masą.
    Keksówkę smaruję masłem i posypuję bułką tartą. Wylewam ciasto, piekę je 50 minut w 190 stopniach (termoobieg), do suchego patyczka.
    Roztapiam czekoladę razem z kremówką, polewam ciasto. Na wierzchu układam plasterki bananów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.14 (318 ocen)

Opublikowany w Magazynie
babka

4.14 (318 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Babka cytrynowo-jogurtowa

izaa_a bardzo smaczna i wilgotna babka 50 min

4.81 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
babka jogurtowa

4.81 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

babka jogurtowa

izaa_a babka jest przepyszna, jedna z moich ulubionych 10 min

3.98 (103 ocen)

Zdobywca nagrody

Babka jogurtowa z budyniem

3.98 (103 ocen)

Zdobywca nagrody

Babka jogurtowa z budyniem

Magster Smaczna babeczka:) 1 godz. 15 min

To może cię zainteresować