Babka czekoladowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Wspaniałe ciasto na stół wielkanocny.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Masło 1 kostka
    Kakao 4 łyżki
    Cukier 2 szklanki
    Mleko ½ szklanki
    Tłuszcz do formy
    Wiórki kokosowe do formy
    Mąka pszenna 2 szklanki
    Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    Jajka 4 szt.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Babka czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, kakao, cukier, i mleko razem wymieszać i zagotować na wolnym ogniu. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić., Odlać połowę szklanki (będzie nam potrzebna do polania upieczonego placka). Do pozostałej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajka, dokładnie wymieszać i przelać do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Po upieczeniu placek ostudzić i polać pozostawioną polewą. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać na drugi dzień. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować