Babka cafe latte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miękkie masło utrzyj na puch, stopniowo dodając cukier. Następnie wbijaj po jednym jajku wciąż ucierając. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i razem z mlekiem, połącz z masą. Masę podziel na trzy, równe części. Jedną połącz z kakao, drugą z kawą rozpuszczalną, a trzecią pozostaw białą.
2.Na dno silikonowej formy na bakę ( u mnie z kominem, o śr.22 cm) wyłóż ciasto kakaowe. Następnie ciasto z kawą, a na wierzch jasne. Środek ciasta natnij wzdłuż nożem. Piecz ok.50 minut w temperaturze 180 st. Studź w formie przez 15 minut, wyciągnij i zostaw do całkowitego ostygnięcia. Dowolnie udekoruj.
Porady
* najlepsza będzie kawa rozpuszczalna sypka, którą wsypujemy bezpośrednio do ciasta
Komentarze