Słoneczne babeczki z czarnymi jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Do miski wbijam żółtka. Zaczynam miksować na wolnych obrotach i partiami wsypuję cukier. Miksuję do lekkiego pobielenia masy.
Ciągle miksuję na wolnych obrotach i kolejno dodaję mleko, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i skrobią kukurydzianą . Miksuję do połączenia składników.
Ciasto wlewam do natłuszczonych foremek i piekę na złoty kolor w temperaturze 150°C około 30-35minut.
Upieczone babeczki studzę na kratce kuchennej.
Nadzienie:
Zamrożone jagody wkładam do garnka. Podgrzewam na wolnym ogniu aż puszczą sok, wsypuję cynamon.
Do gotujących się jagód dodaję bezpośrednio agar, mieszam i chwilę gotuję.
Gorącymi jagodami napełniam babeczki. Odstawiam do stężenia.
Komentarze