Babeczki dyniowe z jagodami

  • wyświetlono: 208 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Żółciutkie, puszyste i wilgotne babeczki z dodatkiem jagód. Będą świetną przekąską na wycieczkę za miasto lub na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Z powodzeniem można użyć mrożonych jagód.

IMG_3480
  • 9 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

Babeczki dyniowe:
300 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
170 g cukru
szklanka pure z dyni
2 jajka
łyżeczka ekstraktu z wanilii
60 ml mleka
140 g rozpuszczonego masła (przestudzone)

szklanka jagód
cukier puder do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Babeczki dyniowe z jagodami

  • 1. W jednej misce wymieszać dokładnie wszystkie suche składniki. W drugiej wszystkie mokre. Następnie wszystko razem wymieszać łyżką. Dodać 2/3 jagód, wymieszać.
    Do papilotek nakładać ciasto do 2/3 wysokości. Na każdą nałożyć po kilka pozostałych jagód.
    Babeczki piec ok 20-25 minut w 180 stopniach. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

babeczkiDyniaJagodymuffinkipodwieczorekborówkipiknikz jagodamiz borówkamiz dynidyniowe

Komentarze

Podobne przepisy

Babeczki dyniowe

Dodane przez: kuchenny świat

Babeczki dyniowe

Zapraszam na pyszne babeczki dyniowe....

Muffinki z jagodami goji

Dodane przez: Kociołek Iwony

Muffinki z jagodami goji

Muffinki z jagodami goji zamiast...

Muffinki z jagodami

Dodane przez: Ola1984

Muffinki z jagodami

Muffinki z jagodami są szybkie...

babeczki

Dodane przez: Aga72

Babeczki z twarogiem

Mojej rodzince tak posmakowały...

Muffinki z jagodami

Dodane przez: dorota w

Muffinki z jagodami

Pyszne, sezonowe muffinki :) Pulchne,...

Muffiny z jagodami

Dodane przez: Konto nieaktywne

Muffinki z jagodami

Szybkie w przygotowaniu ciasto...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE