Babeczki piernikowe z lukrem i ziarnami granatu

4 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 10 min
  • Dla 5 osób

To mój sposób na nowoczesną odsłonę piernikowych łakoci

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Składniki:
    2 jaja
    350 gram mąki pszennej
    120 gram masła
    100 gram cukru
    220 ml mleka
    4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki
    2 łyżki kakao
    Łyżka przyprawy do piernika
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    Ponadto:
    Lukier
    Kilka łyżek ziaren granatu
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Babeczki piernikowe z lukrem i ziarnami granatu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztop i pozostaw do przestygnięcia. Jaja ubij z cukrem na puszystą masę. następnie dodaj mleko, dżem, mąkę wymieszaną z sodą, kakao, przyprawą do pienika i zmiksuj. Na końcu dodaj przestygnięte, płynne masło i zmiksuj, aż do połączenia składników. Porcje masy nakładaj do foremek na babeczki lub muffinki do około 2/3 ich wysokości. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu udekoruj je lukrem i posyp ziarnami granatu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować