BABECZKI MOCNO BAKALIOWE

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wilgotne babeczki z dużą ilością bakalii, a na wierzchu tofii oczywiście z bakaliami

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 2.5 szklanki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - jajka: 2 sztuki
    - masło: 150 gramów
    - mleko: 1.5 szklanki
    - bakalie : orzechy, migdały płatki, żurawina itp.: 150 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki mocno bakaliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mąkę, cukier i proszek wymieszć razem
  • 2. masło roztopić i wystudzić
  • 3. mleko wymieszać z jajkami
  • 4. do miski z mąką cukrem i proszkiem wymieszane mleko zjajkami i zamieszć łyżką
  • 5. dodać masło i wymieszać
  • 6. dodać bakalie i ponownie wymieszać
  • 7. rozłożyć do foremek wyłożonych papierowumi papilotkami
  • 8. piec w temp 180 stopni około 20 minut
  • 9. MASA TOFII : 5 łyżek śmietany kremówki, 2 łużki cukru, 5 łyżek miodu zagotować dodać 100 gram dowolnych bakalii i wymieszać. wystudzić i ozdobić masą babeczki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować