Babeczki maślane z jagodami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dziś przepis na pyszne i szybkie w wykonaniu babeczki maślane z jagodami. Uwaga: Znikają w błyskawicznym tempie :) !

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki (12 babeczek):
    150 g masła - roztopionego i przestudzonego
    1 szklanka cukru pudru
    1 szklanka mąki pszennej
    6 białek
    1 - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
    200 g jagód
    opcjonalnie - cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki maślane z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej !
    Białka ubij na delikatną pianę (nie na sztywną!). Do ubitych białek wmieszaj szpatułką cukier puder i mąkę. Następnie dodaj masło i ekstrakt z wanilii, wymieszaj do połączenia się składników.
    Do każdej papilotki - dodaj 1 łyżeczkę ciasta, połóż po 1 łyżeczce jagód, następnie napełnij papilotki do pełna. Na każdej połóż po kilka jagód.
    Piecz w temperaturze 170 C przez około 25 minut (do suchego patyczka).
    Po wyjęciu z piekarnika, oprósz cukrem pudrem. Mnie osobiście najbardziej smakują na ciepło :) !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować