Babeczki marchewkowe

5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Przepyszne, rozpływające się w ustach babeczki idealnie nadają się na niedzielne śniadanie. Uwaga, szybko znikają ;)

  • 15 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
    3 łyżki otrębów owsianych
    4 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    łyżeczka sody
    3/4 szklanki cukru
    3/4 szklanki oleju
    2 szklanki drobno startej marchewki
    łyżeczka cynamonu
    serek twarogowy naturalny
    posiekane migdały lub inne orzechy
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Twarożek

Babeczki marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę i stopniowo dodajemy do niej olej dokładnie łącząc składniki.
  • 2. Wsypujemy mąkę wymieszaną z, otrębami, proszkiem, sodą i cynamonem, dokładnie mieszamy. Dodajemy startą marchewkę
  • 3. Po dokładnym wymieszaniu napełniamy masą foremki do babeczek i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.
  • Babeczki marchewkowe 4. Wystudzone babeczki ozdabiamy kleksem serka naturalnego i posypujemy orzeszkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować