Babeczki jogurtowe z owocami-bardzo wilgotne

4.48 (164 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Fantastyczne, przepyszne, miękkie babeczki jogurtowe z owocami. Szybki przepis i o to chodzi!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki suche:
    250g mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/4 łyżeczki soli
    140g cukru brązowego
    3 łyżeczki cukru wanilinowego

    SKŁADNIKI MOKRE:
    300g gęstego jogurtu naturalnego
    70ml (1/3szkl.) oleju
    2 jajka

    PONADTO:
    300g owoców np. 100g jagód, 200g truskawek, albo po jednej wiśni mrożonej w środek babeczki
    2 łyżki mąki pszennej
    tłuszcz do wysmarowania foremek
Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki jogurtowe z owocami-bardzo wilgotne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki jogurtowe 1. Nagrzać piekarnik.
    Do jednej miski przesiać i wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól
    W drugiej misce zmiksować składniki mokre: jajka, jogurt, olej- następnie do składników suchych dodać mokre i wymieszać łyżką lub rózgą. Nie należy mieszać zbyt długo!
    Owoce umyć, osuszyć, większe pokroić na kawałki i wymieszać w misce z mąką i dodać do ciasta. Formę na babeczki wysmarować tłuszczem- nakładać ciasto do 3/4 wysokości foremki. Piec w 180C 25-30minut

Porady

Po ostudzeniu obsypać cukrem pudrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować