PONADTO:
300g owoców np. 100g jagód, 200g truskawek, albo po jednej wiśni mrożonej w środek babeczki
2 łyżki mąki pszennej
tłuszcz do wysmarowania foremek
Babeczki jogurtowe z owocami-bardzo wilgotne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Nagrzać piekarnik.
Do jednej miski przesiać i wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól
W drugiej misce zmiksować składniki mokre: jajka, jogurt, olej- następnie do składników suchych dodać mokre i wymieszać łyżką lub rózgą. Nie należy mieszać zbyt długo!
Owoce umyć, osuszyć, większe pokroić na kawałki i wymieszać w misce z mąką i dodać do ciasta. Formę na babeczki wysmarować tłuszczem- nakładać ciasto do 3/4 wysokości foremki. Piec w 180C 25-30minut
Komentarze