Ciasto ucierane wilgotne, puszyste bardzo wysokie

4.5 (154 ocen)

  • 47 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Czas wykonania 7 MINUT! Bardzo wysokie, duża blacha, wilgotne, puszyste

  • 47 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • skladniki :
    5 jajek,
    1 szklanka mleka,
    1 szklanka oleju,
    4 szkl. Mąki,
    1 szklanka cukru,
    3 łyżeczki proszku do pieczenia,
    borówki pół szklanki,
    masa krówkowa1/2puszki,
    cukier waniliowy,
    1 łyżka masła,
    2 łyżki bułki tartej,
    cukier puder do posypania po pieczeniu.
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto ucierane wilgotne, puszyste bardzo wysokie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ucierane 1. Formę smarujemy masłem, posypujemy bułka tartą. Mąkę przesiać dodać proszek do pieczenia. Jajka ubijamy w robocie z cukrem i cukrem waniliowym a gładką, puszystą masę. Dodajemy mleko, olej i mąkę wyrabiamy aż ciasto będzie jednolite. Przekładamy na formę, małą łyżeczką rzucamy partiami masę krówkową, posypujemy borówkami. Pieczemy w temp. 190stopni około 40 min.

Porady

Brak

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować