Babeczki czekoladowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, czekoladowe babeczki, które stopią niejedne męskie serce... Na pewno przypadną do smaku dzieciom i czekoladowym łasuchom.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BABECZKI:
    - mąka pszenna: 115 gramów
    - cukier: 115 gramów
    - masło: 80 gramów
    - kakao: 60 gramów
    - jaja: 2 sztuki
    - śmietana kwaśna 18%: 125 mililitrów
    - soda oczyszczona: 0.5 łyżeczki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    KREM:
    - mascarpone: 4 łyżki
    - krem czekoladowo-orzechowy: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 175 st. C. Wszystkie składniki na babeczki wkładamy do miski i ucieramy mikserem na gładko. Masą napełniamy 12 papilotek do muffinek.

    Pieczemy około 20-25 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy babeczki są upieczone. Ciasto nam urośnie wysokie, potem nieco opadnie, ale tak być powinno.
  • 2. Wszystkie składniki na krem wkładamy do miski i ucieramy łyżką do momentu, aż pozbędziemy się grudek sera. Nakładamy na wystudzone babeczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Nutella

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować