Babeczki bardzo pomarańczowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Babeczki z sokiem i skórką z pomarańczy, oblane czekoladą

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • szklanką mąki pszennej - pełna - ok 150g
    6 łyżek cukru
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 kostki masła lub margaryny
    2 pomarańcze
    skórka kandyzowana z pomarańczy 200g
    czekolada biała - tabliczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki bardzo pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki2 1. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia.
    Z pomarańczy wyciskamy sok.
    Masło, cukier i jajka miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji,
    następnie dodajemy sok i mąkę - znów miksujemy.
    Do masy dodajemy 150g skórki pomarańczowej, mieszamy i gotową wlewamy do foremek.
    Pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180stopni.
    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy resztę skórki pomarańczowej, mieszamy.
    Gotowe babeczki polewamy czekoladą.

    Skórkę kandyzowaną można zastąpić zwykłą skórką, lub zmieszać pół na pół :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomarańcze

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować