Anticuchos czyli szaszłyki wołowe

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni peruwiańskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - chude mięso wołowe pokrojone w 1,5 cm kostkę: 70 dekagramów
    - ocet winny: 3 łyżki
    - mielona papryczka Aji Amarillo lub inna ostra papryka: 2 łyżeczki
    - sól: 1 łyżeczka
    - świeżo mielony pieprz: 1 łyżeczka
    - mielony kumin: 0.5 łyżeczki
    - kurkuma: 0.5 łyżeczki
    - mielona papryczka Aji Amarillo lub inna ostra papryka: 1 łyżka
    - sól: 1 łyżeczka
    - mielony pieprz: 0.5 łyżeczki
    - kurkuma: 0.25 łyżeczki
    - posiekana natka pietruszki: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Anticuchos czyli szaszłyki wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać 7 pierwszych składników i marynować mięso przez 3 godziny. Wyjąć mięso z marynaty i nadziać na szpadki. Grillować smarując wcześniej przygotowaną mieszanką: papryki, soli, pieprzu, kurkumy i natki. Podawać z sosem z pieczonej żółtej papryki.
  • Peruwiański sos z pieczonej żółtej papryki 2. Peruwiański sos z pieczonej żółtej papryki:

    SKŁADNIKI: 1 duża żółta papryka o wadze ok. 25 dag, 1/4 szklanki posiekanej cebuli dymki, 2 łyżki białego octu winnego, 1 łyżka wody, 1 łyżka oleju, 1 łyżka soku z limonki, 1 łyżeczka mielonego kuminu, 1 łyżeczka mielonej Aji Amarillo lub ostrej papryki, pół łyżeczki kurkumy, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 roztarty ząbek czosnku.

    SPOSÓB WYKONANIA: Z papryki usunąć gniazda nasienne. Upiec, obrać ze skórki i zmiksować z resztą składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować