Ananas z grilla

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ten przepis jest wyjątkowo szybki w przygotowaniu, a przy tym zawsze pozytywnie zaskakuje gości

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ananas w puszce: 1 puszka
    - boczek wędzony: 300 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Ananas z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kupujemy od razu pokrojony i prosimy panią w sklepie aby pokroiła go jak najcieniej jest to możliwe. Wycinamy z niego ewentualne kości i owijamy nim gotowe krążki ananasa.
    Tak przygotowane krążki układamy na grillu, lub gdy nie mamy w piekarniku i grillujemy do czasu, aż z boczku na ananasie wytopi się większość tłuszczu. Podajemy gorące, ale smakuje też świetnie już przestudzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować