Zupa warzywna

0 (0 ocen)

  • 60 min

Będąc małym dzieckiem niezbyt lubiłam zupy ale na szczęście mi przeszło ;-) Teraz często goszczą one na naszym stole. Zima jest pora roku w której najbardziej smakują mi cieple zupy. Uwielbiam warzywa wiec często staram się gotować pyszne i pożywne zupki.

  • 60 min

Składniki:

  • - 2l bulionu mięsnego (zawsze gotuje rosół drobiowo -wieprzowy)( można mniej lub wiecej bulionu w zależności jaki garnek używamy i dla ilu osób przygotowujemy zupkę)
    - duza cebula,
    - 4 szt. marchewki,
    - 2 szt. pietruszki,
    - dwie nóżki selera naciowego,
    - por,
    - kawałek kapusty (jeśli mamy świeża),
    - opakowanie fasolki szparagowej,
    - brokuł,
    - kilka ziemniaków,
    - 3 liście laurowe,
    - kilka ziaren pieprzu,
    - kilka ziaren ziela angielskiego,
    - kostka rosołowa,
    - warzywko dla smaku,
    - śmietana 18%,
    - świeża pietruszka i koperek.




Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule grilujemy na palniku gazowym (dla lepszego smaku zupy).
  • Zupa warzywna 2. Warzywa kroimy i dodajemy do bulionu ( Jeśli nie mamy gotowego bulionu gotujemy zupę na dwóch udkach lub porcji rosołowej i kości wieprzowej).
  • 3. Dodajemy przyprawy ( liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka czarnego pieprzu) i kostkę warzywna lub rosołowa. Gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie.
  • Zupa warzywna 4. Na koniec dodajemy śmietanę i przyprawiamy pieprzem i sola. Mozna dodać świeży koperek i pietruszkę.
  • 5. Smacznego!!!

Porady

Zupę można modyfikować w zależności jakie warzywa lubimy lub jakie mamy w domu ;-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować