Zupa warzywna

0 (0 ocen)

Ta zupka jest takim wyjściem awaryjnym kiedy nam się śpieszy albo drugie danie jest dopiero w planach :P Zupa nie ma mięsa bo logicznie nie mogła by być szybką gdyż mięso potrzebuje czasu aby oddało cały swój smak i wzbogaciło zupę, ale możecie i spróbować wersji z mięskiem.Polecam tą zupkę, napraw

Składniki:

  • Składniki na 2 osoby


    około 700 ml wody
    1/2 średniej marchewki
    1/2 średniej pietruszki
    kawałeczek selera
    kawałeczek pora
    łyżka natki pietruszki
    łyżeczka warzywka np takiego bez soli
    4-5 łyżek kaszy jaglanej
    2 łyżki kaszy manny ( lub jedna )
    1/3 kostki rosołowej lub np. bulionu drobiowego
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne

Zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Warzywa oprócz selera i pora, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wrzucamy na gotującą się wodę i dodajemy od razu warzywko, kostkę rosołową lub bulion oraz natkę pietruszki oczywiście posiekaną. Dodajemy także nasz kawałek selera oraz por.
    2. Kaszę jaglaną przepłukujemy pod bieżącą wodą do tond aż woda będzie czysta. Następnie dodajemy ją do zupy. Doprawiamy zupkę i co jakiś czas ja mieszamy.
    10 minut przed końcem gotowania dosypujemy kasze mannę ( jeśli zupka jest już dla nas wystarczająco gęsta to kaszę mannę pomijamy lub do lekkiego zagęszczenia dodajemy 1 łyżkę ) i teraz mieszamy już częściej aby ona nie przywarła do dna.
    Całość od początku gotujemy 25-30 minut. Te 30 to jakby ktoś się gdzieś zagapił albo kasza mu wystarczająco się nie rozpadła ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować