Zupa pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Poniedziałkowa zupa w nowej odsłonie. U nas rzadkością w niedzielę jest rosół, więc musimy radzić sobie z pomidorówką na wiele innych sposobów. W naszej kuchni buraczki i pomidory wiodą prym. Przede wszystkim pomidory. Passat, soków koncentratów nigdy nie brakuje.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szyje z kaczki
    300 g serduszek drobiowych
    300 g żołądków drobiowych
    200 g mrożonych borowików
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    1 włoszczyzna
    400 ml passaty pomidorowej
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pomidorowa 1. Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimą wodą dodajemy grzyby, tymianek i sól (płaską łyżeczkę).
    Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny. Wywar przecedzamy.
    Warzywa obieramy, gotujemy w mięsnym wywarze przez godzinę. Jarzyny wyjmujemy, marchewki gotujemy w talarki. Por w piórka.
    Grzyby kroimy na kawałki.
    Do wywaru z powrotem dodajemy grzyby, marchew i pora.
    Wlewamy passatę. Zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z ulubionym makaronem i sporą ilością natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować