Żeberka w piwie z kapustą i marchewką

4.49 (169 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Propozycja na wielkanocny obiad.

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    50 dag białej kapusty
    3 marchewki
    0,5 l piwa jasnego
    sól
    pieprz
    przyprawa do żeberek
    kminek mielony
    majeranek
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w piwie z kapustą i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso nacieramy obficie przyprawami i obsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni. Przekładamy do garnka.
  • 2. Kapustę drobno szatkujemy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy warzywa do mięsa.
  • 3. Zalewamy wszystko piwem, przykrywamy i dusimy ok 1,5 h. Ponownie doprawiamy do smaku tymi przyprawami co żeberka. Podajemy solo lub z dodatkiem ziemniaków. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Kapusta biała

Notka redakcyjna

Inny pomysł na żeberka? Sprawdź przepis na żeberka w marynacie curry

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować